Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل موزه دفاع مقدس، در این مراسم که امروز سوم مهرماه توسط مجمع جهانی صلح اسلامی در سالن اجتماعات مجموعه باغ کتاب تهران برگزار شد صاحبنظران از دستگاهها و ارگانهای مرتبط با حوزه های حقوق بین الملل و صلح در دو میزگرد تخصصی به بیان دیدگاههای خود در خصوص صلح و جایگاه آن در مناسبات امروز جهانی پرداختند که دکتر جعفری مدیرعامل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در پنل دوم این مراسم ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای گرانقدر انقلاب اسلامی، دفاع مقدس، مدافعین حرم و حادثه تروریستی اخیر در اهواز اظهار کرد: دشمن در دوران دفاع مقدس به دنبال تحمیل صلح خود خواسته از طریق تحمیل جنگ 8 ساله به جمهوری اسلامی ایران بود اما با رشادت رزمندگان و درایت امام خمینی (ره) حتی ذره ای نیز از خاک کشور به دست دشمنان نیفتاد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: 70 درصد مفاهیم مشترک ادبیات جهان به نوعی با مفهوم صلح درآمیخته و بیش از 36 سال است که سازمان ملل متحد با اختصاص روز 21 سپتامبر به نام صلح سعی در بیان اهمیت این پدیده در جهان دارد، اما درست همین زمان اوج شدت جنگها را نیز در دنیا شاهد هستیم و مشخص است که اراده ای قوی برای برقراری صلح وجود ندارد.
جعفری با ارائه آمارهایی ادامه داد: شمار بی خانمانهای دنیا در پایان سال 2016 به بیش از 65.5 میلیون نفر رسیده که نشانگر روند در حال افزایش این جمعیت است. همچنین مطابق آمارهای بنیاد "کودکان را نجات دهیم" شمار کودکان در حال زندگی در مناطقی که در آنها جنگ در جریان است 75 درصد افزایش داشته که بیش از 30 درصد این کودکان نیز در منطقه خاور میانه و کشورهای اسلامی  زندگی می کنند.
جعفری تصریح کرد: به طور کلی صلح در 3 وضعیت مطرح می شود:
 1- توازن قدرت: در این حالت صلح پایدار نخواهد بود که مثال آن پاره کردن قرارداد 1975 الجزایر به دست صدام به دنبال به هم خوردن توازن در منطقه در سال 1359 بود.
2- سود و منفعت: در این حالت صلح دستاویزی است برای کسب منفعت قدرتها و طبیعتا در چنین حالتی نیز صلح پایدار نخواهد بود. مثال بارز آن نقض برجام و خروج آمریکا از پیمان منع گسترش گازهای گلخانه ای دنیاست که چون آنها را در تضاد با منافع خود می دید زیر پا گذاشت.
3- باور و اعتقاد: تنها در حالتی صلح پایدار برقرار می شود که صلح در باورهای دینی، اعتقادی و ایدئولوژیکی ملتها ریشه داشته باشد؛ همانند مبانی اعتقادی دین اسلام و جمهوری اسلامی ایران.
در انتهای جلسه، دکتر جعفری ضمن تقدیر از مجمع جهانی صلح اسلامی به خاطر تولید و نشر ادبیات صلح طلبی ایران اظهار امیدواری نمود که نشست عمومی این مجمع در اسفندماه سال جاری با شکوه هر چه تمام برگزار شود و دستاوردهای مثبتی را در عرصه های ملی و بین المللی برای کشور به همراه داشته باشد.


مقدمات تشکیل اتحادیه‌ موزه‌های مقاومت جهانی انجام‌شده است

مدیر روابط عمومی و امور بین‌الملل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس هم با اشاره به اهمیت ترویج صلح در جهان اعلام کرد: روند افزایش بازدید خارجیان از موزه رشد 85 درصدی داشته و بازدیدکنندگان داخلی نیز افزایش 20 درصدی را در کارنامه این باغ‌موزه ثبت کرده‌اند.
امیر مسعود احمدی درباره استقبال گسترده خارجیان از موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس گفت: آمارهای موجود بیانگر رشد 85 درصدی بازدید گردشگران خارجی از این مجموعه است که تقریباً 80 درصد از بازدیدکنندگان به‌صورت انفرادی از مجموعه دیدن کرده‌اند.
احمدی در ادامه افزود: اهمیت معرفی و ثبت رشادت‌ها و همچنین دستاوردهای انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس باعث شد تا امسال این موزه را در کتاب گردشگری آلمان ثبت کرده و زمینه رشد مضاعف تعداد بازدید گردشگران خارجی را ایجاد کنیم.
وی تأکید کرد: از دیگر فعالیت‌های انجام‌شده نیز تشکیل اتحادیه موزه‌های مقاومت جهانی است تا بتوانیم همکاری‌های قابل‌توجهی با تمامی موزه‌ها داشته باشیم. به‌عنوان‌مثال موزه‌های ویتنام، افغانستان، یمن، بوسنی، سوریه، عراق و سایر کشورها نیز در این اتحادیه حضور خواهند داشت.
مدیر روابط عمومی و امور بین‌الملل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس درباره دیگر فعالیت‌های این موزه در هفته دفاع مقدس نیز به خبرنگار ما گفت: بر اساس اهمیت ثبت و حفظ آثار مکتوب مربوط به دفاع مقدس امسال از کتابخانه دیجیتال موزه با بیش از ۱۰۰۰ عنوان کتاب دیجیتال رونمایی خواهد شد و ۱۰ عنوان کتاب تازه که محصول انتشارات همین مجموعه است نیز رونمایی خواهد شد.
وی در ادامه تصریح کرد: در همین حال با همکاری سازمان‌ هنری و امور سینمایی دفاع‌مقدس در هفته دفاع مقدس، از کتاب فرهنگ جامع سینمای دفاع مقدس با تلاش دکتر جلیل عرفان ‌منش و جلد پنجم فرهنگ جامع تئاتر دفاع مقدس که مربوط به سال‌های ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۵ است نیز رونمایی خواهد شد.
احمدی اظهار کرد: یکی از شاخص‌ترین کتاب‌هایی که در این ایام رونمایی خواهد شد، مربوط به ابراهیم حاتمی کیا کارگردان شاخص دفاع مقدس است و در کنار آن نیز از مجموعه کتاب‌های چشمه و چراغ با موضوع عکس‌های خانواده‌های شهدای استان گیلان و شهرستان دماوند رونمایی خواهد شد.
وی درباره دیگر فعالیت‌های موزه نیز تأکید کرد: سه نمایشگاه عکس در گالری فکه برگزار می‌شود. کرسی‌های روایتگری با حضور فرماندهان ارشد صلح، نقد و بررسی فیلم‌های انقلاب و دفاع مقدس، برنامه چهل شاهد باهدف بررسی ۴۰ سال هنر و ادبیات انقلاب اسلامی با حضور نخبگان صورت می‌پذیرد تا علاقه‌مندان بتوانند با واقعیت‌های این دوران آشنا شوند.
مدیر روابط عمومی موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در ادامه افزود: نمایش فیلم از طریق آب‌نمایش موزه، به‌عنوان مدرترین در ایران از برنامه ثابت مجموعه است که با همکاری دانشگاه صنعتی شریف صرفه‌جویی 97 درصدی در تأمین قطعات خارجی داشتیم و تنها 3 درصد هزینه‌ها مربوط به خریدهای خارجی بوده است.
به گفته احمدی، چهارم مهرماه نیز سردیس مرضیه دباغ رونمایی خواهد شد و در همین روز برنامه‌ ویژه‌ای به مناسبت روز جهانی صلح برگزار می‌شود. چون اساس کار موزه بر مبنای ترویج صلح است، روز هفتم مهرماه جاری نیز مراسم شعر افلاکیان با حضور شاعران پیشکسوت و برگزار خواهد شد و انجمن شعر شاعران دفاع مقدس نیز فعالیت خود را آغاز می‌کند و به‌زودی انجمن نویسندگان انقلاب اسلامی و دفاع مقدس نیز راه‌اندازی می‌شود.
رئیس روابط عمومی و امور بین‌الملل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس تصریح کرد: در هفته دفاع مقدس تحریریه موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و گروه تلویزیونی سرو افتتاح می‌شود و میدان سلام باهدف ادای احترام مهمانان عالی‌رتبه خارجی به شهدای گمنام یکی دیگر از برنامه‌های هفته دفاع مقدس است.
احمدی در پایان گفت: افتتاح مجموعه زیپ‌لاین، اجرای شش برنامه سروستان با حضور فرماندهان در جوار شهدای گمنام پردیس سوسنگرد، اجرای مراسم‌های آئینی و تعزیه‌خوانی در دهه دوم و سوم محرم از دیگر برنامه‌های هفته دفاع مقدس خواهند بود.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: صلح پایدار موزه دفاع مقدس جعفری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۷۶۶۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دنیای اسلام در تصمیم‌گیری مشترک، خلاء بزرگ دارد | حج امسال به صورت ویژه حج برائت است | جمهوری اسلامی منتظر دیگران نمی‌ماند

رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز در دیدار مسئولان و کارگزاران حج و جمعی از زائران بیت‌الله‌الحرام، ذکر پروردگار و «وحدت و ارتباط مسلمانان» را دو عنصر بسیار مهم معنوی و اجتماعی فریضه حج خواندند و با اشاره به حادثه عظیم غزه و جنایات رژیم خون‌آشام صهیونیستی گفتند: حج امسال در پرتو آیات قرآن کریم و یاد و نام مبارک حضرت ابراهیم (ع)، باید فراتر از هر سال، حج برائت از این دشمن جنایتکار مسلمانان و حامیان آن باشد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، رهبر انقلاب اسلامی حج را در جنبه مادی و معنوی، فریضه‌ای چند بعدی برشمردند و افزودند: در بُعد درونی و باطنی، ذکر پروردگار به عنوان «منشاء حقیقی زندگی و عزم و اراده و تصمیم‌گیری‌های فردی، اجتماعی و ملی»، نکته برجسته همه مراحل و مواقف حج است.

 

ایشان در همین زمینه به زائران بیت‌الله تاکید کردند: در حج متوجه مواردی باشید که در هیچ جای دیگر نیست مانند کعبه، مسجدالحرام و طواف و زیارت نبی اکرم (ص)؛ وگرنه بازار و اجناس در همه‌جا وجود دارد.

رهبر انقلاب نکته برجسته‌ی بُعد اجتماعی حج را وحدت و ارتباط مسلمانان با یکدیگر برشمردند و گفتند: فلسفه دعوت الهی از همه مردم برای حضور در مکانی مشخص و در ایامی مشخص، آشنایی مسلمانان با یکدیگر و همفکری و تصمیم‌گیری مشترک است تا نتایج مبارک و عینی حج نصیب عالم اسلام و همه بشریت شود که اکنون دنیای اسلام در زمینه تصمیم‌گیری مشترک، خلاء بزرگی دارد.

ایشان نادیده گرفتن تفاوت‌های ملیتی، مذهبی و قومی را مقدمه لازم وحدت دانستند و افزودند: اجتماع عظیم، یکدست و یک‌شکل پیروان همه مذاهب و فرق اسلامی از همه ملیت‌ها، نمود بارز وجه سیاسی-اجتماعی حج است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: البته ضرورت عبور از تفاوت‌ها و مسائل تفرقه‌انگیز مخصوص حج نیست و در آیات متعدد قرآن بر وحدت و همدلی مسلمانان تاکید شده است.

رهبر انقلاب با اشاره به اینکه فریضه حج باید مشحون از نام مبارک حضرت ابراهیم و تعالیم آن پیامبر بزرگ باشد، برائت از دشمنان دین خدا را از جمله تعالیم ارزشمند ابراهیمی خواندند و گفتند: از ابتدای انقلاب، برائت یک رکن جاری در حج بوده است، اما امسال و با توجه به حوادث عظیم و عجیب غزه که بیش از همیشه چهره خون‌آشام مجموعه‌ی برخاسته از تمدن غربی را آشکار کرده است، حج امسال به صورت ویژه حج برائت است.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای حوادث کنونی غزه را شاخصی ماندگار برای تاریخ دانستند و افزودند: حملات وحشیانه سگ هار صهیونیستی از یک طرف و مقاومت و مظلومیت مردم غزه از طرف دیگر در تاریخ می‌ماند و راه را به بشریت نشان می‌دهد که بازتاب شگفت‌انگیز و بی‌سابقه آن در جوامع غیرمسلمان و دانشگاه‌های آمریکا و بعضی کشور‌های دیگر، از نشانه‌های این تاریخ‌سازی و شاخص‌سازی است.

ایشان در تبیین وظیفه امت اسلامی در قبال فجایع غزه در فرصت حج ابراهیمی، به نمونه‌های متعدد قرآنی از سیره حضرت ابراهیم (ع) اشاره کردند و گفتند: ابراهیم (ع) جزو پیامبرانی است که دل رئوف و بسیار مهربانی دارد، اما همین پیامبر الهی در مقابل دشمنان ظالم و ستیزه‌گر به شدت اظهار برائت و به صراحت اعلام دشمنی می‌کند.

رهبر انقلاب با اشاره به آیات قرآنی که دوستی با دشمنان ستمگر را هم کاملاً نهی می‌کند، رژیم صهیونیستی را مصداق کامل دشمنی با مسلمانان و آمریکا را همدست این رژیم خواندند و افزودند: اگر کمک آمریکا نبود آیا رژیم صهیونیستی قدرت و جرأت این رفتار وحشیانه با مردم مسلمان و زنان و کودکان را داشت؟

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: عامل قتل مسلمانان و آواره کردن آن‌ها و پشتیبان آن، هر دو ظالم هستند و طبق صریح قرآن اگر کسی با آن‌ها دست دوستی بدهد او نیز ظالم و ستمگر و مشمول لعنت خداوند است.

ایشان با توجه به شرایط کنونی جهان اسلام، رویکرد ابراهیمی به حج یعنی برائت آشکار در مقابل دشمنان را ضروری‌تر از همیشه خواندند و گفتند: بر این اساس حجاج ایرانی و غیر ایرانی باید بتوانند منطق قرآنی در پشتیبانی از ملت فلسطین را به همه دنیای اسلام منتقل کنند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: البته جمهوری اسلامی منتظر دیگران نمانده و نمی‌ماند، اما اگر دست‌های قوی ملت‌ها و دولت‌های اسلامی به کمک و همراهی بیاید، حالت رقت‌بار ملت فلسطین ادامه پیدا نخواهد کرد.

ایشان با تشکر از خدمات و فعالیت‌های بعثه و سازمان حج و سایر دستگاه‌های خدمات‌رسان در برگزاری حج، خطاب به آنان تأکید کردند: برای آسایش حجاج ایرانی و انجام حج مبرور و مقبول به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کنید که فاصله بین وضع موجود و مطلوب برطرف شود.

در ابتدای این دیدار، حجت‌الاسلام و المسلمین سیدعبدالفتاح نواب نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی در سخنانی، شعار حج امسال را «حج؛ قرآن‌محوری، همدلی و اقتدار امت اسلامی و دفاع از فلسطین مظلوم» خواند و گفت: حج ابراهیمی بستری برای تعلیم خودسازی و همچنین مبارزه با طواغیت بیرونی و دفاع از مظلومان است.

آقای سید عباس حسینی رئیس سازمان حج و زیارت نیز با اشاره به تشرف ۸۷ هزار و ۵۵۰ نفر زائر ایرانی به حج امسال، از برنامه‌ها و فعالیت‌های این سازمان در زمینه افزایش کیفیت خدمات بهداشتی، اسکان، تغذیه و حمل و نقل و همچنین راه‌اندازی عمره مفرده پس از ۹ سال توقف و امکان بهره‌مندی مشتاقان زیارت خانه خدا گزارش داد.

دیگر خبرها

  • رویداد فرهنگی هنری «باغ راه گفتگو» برگزار می شود
  • رویداد فرهنگی هنری «باغ راه گفتگو» برگزار می‌شود
  • رویداد فرهنگی هنری باغ راه گفتگو برگزار می‌شود
  • عرضه روایتی از هشت سال دفاع مقدس در قالب رمان
  • موفقیت معلمان در تربیت جوانانی در تراز انقلاب اسلامی است
  • «سروان شوذب مشکینی» زیر تیغ نقد
  • اختصاص ۸۲ میلیاردتومان اعتبار برای ساخت پروژه دفاع مقدس در گلستان
  • افتتاح موزه‌های دفاع مقدس در ۵ استان کشور
  • دنیای اسلام در تصمیم‌گیری مشترک، خلاء بزرگ دارد | حج امسال به صورت ویژه حج برائت است | جمهوری اسلامی منتظر دیگران نمی‌ماند
  • حضور نشر سرو با بیش از ۱۱۳ عنوان اثر در نمایشگاه کتاب تهران