Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، در این نشست که با سخنرانی احمد محیط طباطبایی در جمع شرکت کنندگان در نمایشگاه «پلاک صلح» سه شنبه شب در نگارخانه سروناز برگزار شد، رئیس ایکوم ایران درخصوص صلح شیرازی گفت: در نسل های جوان این تفکر وجود دارد که ایران نمی تواند اروپا شود زیرا طبیعت خشک دارد در حالیکه در این خاک خشک تمدن وجود داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اقلیم ایران و نقش آن در رفتار مردمان این سرزمین عنوان کرد: آب حق رودخانه است، تا اکوسیستم بتواند دوام پیدا کند.

ندادن حقابه به مثابه زیر پا گذاشتن صلح است

این پژوهشگر تاریخ ایران با بیان اینکه ندادن حقابه به مثابه زیر پا گذاشتن صلح است، گفت: نگاه ایرانی به طبیعت زندگی و پیرامون را کنار گذاشتیم و این یک خودزنی است.

محیط طباطبایی با اشاره به اینکه فضایی مانند موزه یک مکان برای نگهداری دستاوردهای انسانی است، افزود: موزه الگویی برای جامعه ای است برای همین در موزه اندیشه انسانی حفاظت می شود .

به گفته رییس ایکوم ایران، جامعه وقتی موزه را درک نمی کند و آنرا فانتزی می داند قطعا یک مدرسه قدیمی را شاید همچنان یک مدرسه نداند.

وی با تصریح اینکه جامعه روشنفکر فراموش کرده است که موزه فقط یک فضای نگهداری اشیا نیست، تاکید کرد: ارتباط با موزه مامن ارتباط با طبیعت است.

محیط طباطبایی با بیان اینکه جامعه ای که همیشه در صلح است همواره نو به نو می شود، ادامه داد: تداوم رفتار صلح آمیز رفتار طبیعی مردم ایران بوده چنانکه صلح این چنین پایدارمانده است.

وی در فراز دیگری از این سخنرانی به معماری ایرانی اشاره کرد و قرار گرفتن بناهای تاریخی دوره  اسلامی در کنار بناهای ایرانی را نشانه این امر دانست.

این پژوهشگر تاریخ و هنر ایران همچنین با اشاره به اینکه ایرانی با طبیعت خود در صلح بوده است و برای حفظ صلح آنرا حفظ می کرده، بیان کرد: ایرانی ها همواره در تساهل و تسامح با یکدیگر بوده اند و همیشه همراه یکدیگر هستند.

وی یکی از نمودهای کامل از تساحل و تسامح را پیش از اسلام در حکومت پارتیان ارزیابی کرد و گفت: پس از اسلام هویت ایرانی حاکم قرن سوم و چهارم است که دوره «متقارن» نامیده می شود و فضایی را به وجود می آورد که آثاری بی نظیر مانند شاهنامه، قانون و شفای ابن سینا و الهاوی زکریای رازی شکل می گیرد که پس از این نمونه آن را تجربه نکردیم.

خاک مان را می فروشیم و بدین خاطر صلح نداریم

محیط طباطبایی با بیان اینکه عصر طلایی ایران در دوره اسلام روی می دهد، افزود: در صدسال اخیر پس از پیدایش نفت اگر انگلیسی ها آنرا مدیریت نمی کردند و ایرانی ها آنرا اداره می کردند در نتیجه شاید مقروض نمی شدیم، زیرا عادتی نزد ما پیش آمد که می شود کار نکرد و درآمد داشت چراکه در آمد نفت داشتیم و داریم و اکنون عادتی داریم که خاک مان را می فروشیم و بدین خاطر صلح نداریم.

رئیس ایکوم ایران با تصریح اینکه نگاه صلح آمیز ایرانی بر مبنای تساهل و تسامح و حفظ طبیعت و احترام به دیگری باید ادامه پیدا کند، افزود: اگر این روند متوقف شود بحران می آفریند.

وی با این وجود رفتار صلح آمیز و تعاملی بین قشر پایین و متوسط با حاکمیت بر اساس فرهنگ ارزیابی کرد.

محیط طباطبایی در فراز دوم این نشست که با حضور اعظم امینی، عضو ایکوم ایران و هستی خالدی، مسئول نگارخانه سروناز شیراز برگزار شد به مفهوم صلح در فرهنگ شیرازی پرداخت.

وی با این مقدمه که در جنگ جهانی دوم بخش زیادی از آثار موزه ها در اروپا از بین رفت که در پی  آن ایکوم برای حفاظت این اشیا شکل گرفت، گفت: وظیفه این نهاد بین المللی توسعه و تعمیم موزه ها در دنیاست.

محیط طباطبایی مهمترین شعار این موسسه را در سال جاری تعریف موزه عنوان کرد و گفت: بر اساس  آخرین متدد موزه داری، تعریف این مکان و فضا تغییر کرده است و یکی از موارد آن اینکه ورود به موزه ها برای همگان آزاد است و حتی آخرین نسل موزه ها که دارد به وجود می آید بدین شکل است که کاتالوگ آن پیش از تاسیس موزه بوجود می آید مانند آنچه در موزه معصومیت در کشور ترکیه توسط اورهان پاموک نویسنده اهل استانبول پایه گذاری شد.

وی با بیان اینکه ایرانی ها دارای فرهنگ جهانی هستند و با پیدایش فضای جدید فعالیت می کنند، عنوان کرد: جنگ امروزه در شهرهاست و دردناک تر از جنگ در شکل دیرین آن است زیرا زنان و کودکان را درون شهرها هدف قرار می دهد.

این فعال فرهنگی با بیان اینکه انسان برای حفظ ارزشهایی که می جنگد برای حفظ صلح است، افزود: صلح و سازش حتی اگر به قیمت خفت باشد برای حفظ هویت اهمیت دارد که نمونه آن در پاریس پس از جنگ جهانی دیده می شود.

صلح شیرازی شکلی همزیستی است که شکلی از تسلیم دارد اما به معنای بقاست

وی با این حال با بیان اینکه پس از یورش مغول به ایران اهل شیراز و حکام وقت صلحی کردند که به حفظ تاریخ و فرهنگ منجر شد، گفت: صلح شیرازی شکلی همزیستی است که شکلی از تسلیم دارد اما به معنای بقاست.

رئیس ایکوم ایران با تصریح اینکه به واسطه صلح شیرازی، سعدیه، حافظیه، آرامگاه خواجو از گزند تخریب در امان ماند و همچنان باقیست، در عین حال نمونه های تخریب بناهای تاریخی را مورد اشاره قرار داد که  فقط بر اساس حدس و گمان می دانیم این مزار کیست.

وی با بیان اینکه در شیراز ارزش های تاریخی به خاطر صلح حفظ شد و حفظ هویت مهمترین ارزش برای مردم بود، اما وضعیت کنونی شیراز را دردناک ارزیابی کرد مه نمونه پاریس در این سوی دنیا شیراز نیست.

محیط طباطبایی با تاکید بر اینکه در تفکر ایرانی شکست و پیروزی نشانه رفتار مبتنی بر سرشت وجودی و معیارهایی است که با آن زندگی کرده است، ادامه داد: صلح شیرازی هم نشانه ای از هویت ایرانی مبتنی بر شکست برای حفظ هویت است.

وی اضافه کرد: امروزه موزه های جنگ برای یادآوری صلح به نام موزه صلح نامیده می شوند تا رفتار صلح آمیز را یادآوری کنند.

رئیس ایکوم ایران با تشریح اینکه صلح نتیجه شناخت و ترس نشانه ندانستن است، افزود: به این دلیل وقتی جنگ جهانی دوم تمام شد صنعت جهانگردی به وجود آمد تا صلح شناخته شود و کینه های آلمانی ها و فرانسوی ها از یکدیگر در تعامل و دیدار با هم کاهش یابد؛ گردشگری و موزه در جهت همزیستی، دفاع و صلح است.

در پایان این نشست، گواهی شرکت در نمایشگاه پلاک صلح به صورت نمادین به شرکت کنندگان اهدا شد سپس خالقان 5 اثر به انتخاب ایکوم ایران لوح تقدیر دریافت کردند.

کد خبر 4734566

منبع: مهر

کلیدواژه: شیراز نگارخانه سروناز روز جهانی صلح هفته دفاع مقدس اربعین 98 بوشهر اربعین حسینی قزوین شیراز اجلاس جاده ابریشم گرگان خطبه های نماز جمعه گردشگری بیرجند شهرکرد دفاع مقدس جنگ تحمیلی آتش نشانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۳۱۴۶۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داوران ایرانی مسافر ریاض شدند

به گزارش "ورزش سه"، ویندسور جان دبیرکل کنفدراسیون فوتبال آسیا با ارسال نامه‌ای به هدایت ممبینی، دبیرکل فدراسیون از برگزاری سمینار داوران نخبه فوتبال آسیا خبر داد و از نمایندگان ایران جهت حضور در این سمینار دعوت کرد.

امیر عرب براقی، بیژن حیدری، حسن اکرمی، پیام حیدری، سیدوحید کاظمی، موعود بنیادی‌فر و مرتضی منصوریان 7 داوری هستند که در این سمینار حضور خواهند داشت.

لازم به توضیح است، سمینار ای اف سی از 24 تا 28 جون 2024 (4 تا 8 تیرماه) در شهر ریاض عربستان برگزار می‌شود.

در این سمینار همچنین کلاس‌های وی ای ار و آزمون اتاق وی ای ار نیز برگزار خواهد شد.

این در حالی است که به‌زودی داوران لیگ نخبگان نیز انتخاب خواهند شد و احتمالا دو داور از ایران در این مسابقات حاضر خواهند بود.

دیگر خبرها

  • تصویر کدام فرمانده بلندپایه ارتش در دادگاه منافقین نمایش داده شد؟ +عکس
  • نمایش برگزیده‌ای از آثار رضا مافی در موزه هنر‌های معاصر تهران
  • نشست هیات عالی شورای وحدت برگزار شد
  • بدخواهان همواره از ارتباطات ایران با آژانس ناخرسند هستند
  • رازهای آشتی ایران و عربستان به روایت الجزیره قطر
  • افتتاح موزه‌های دفاع مقدس در ۵ استان کشور
  • نخستین کنگره ملی ایران‌شناسی برگزار می‌شود
  • نشست ایده پردازی ترویج گفتمان مقاومت در جامعه برگزار می‌شود
  • کنگره ملی طب ایرانی، فرصتی برای احیای میراث کهن و ارتقای سلامت جامعه
  • داوران ایرانی مسافر ریاض شدند