Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-09@04:18:07 GMT

ترویج فرهنگ نوروز با موزه سیار صلح

تاریخ انتشار: ۱۰ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۶۷۶۰۱۵

ترویج فرهنگ نوروز با موزه سیار صلح

ایسنا/خراسان رضوی مدیر و بنیانگذار نخستین موزه بین‌المللی سیار سفیران فرهنگ صلح گفت: این موزه سیار با هدف ترویج فرهنگ کهن نوروز باستانی از مشهد عازم شهرهای کویری، فردوس، کرمان، بندرعباس، قشم و جزایر قشم و چندین روستا از جمله سهیلی، ریگو و درگهان شد.

سوسن نیک‌ذات در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه موزه سیار با هدف ترویج فرهنگ کهن نوروز باستانی در حال فعالیت است، اظهار کرد: نخستین موزه سیار سفیران فرهنگ صلح از ۱۲ اسفند ماه سال ۱۴۰۰ با هدف حفظ میراث ناملموس و اشاعه این فرهنگ کهن نوروز باستانی از مشهد عازم شهرهای کویری، فردوس، کرمان، بندرعباس، قشم، جزایر قشم و چندین روستا از جمله سهیلی، ریگو و درگهان شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: ما در مدارس حضور پیدا کردیم و در چند شیفت برای بچه‌ها، برنامه‌های کارگاهی، جشنواره‌ای، نمایشگاهی و قصه‌گویی برگزار کردیم و توانستیم این فرهنگ کهن را به کودکان معرفی کنیم و فرهنگ صلح و نوروز را که در هم آمیخته است را اشاعه دهیم.

نیک ذات با اشاره به اینکه در این سفر انسان‌ها به پاکسازی نفس و زندگی می‌پرداختند و در این ایام به بخشندگی، خیرخواهی، دستگیری دیگران مبادرت می‌کردند، تصریح کرد: آنان در پیک‌های نوروزی حضور پیدا می‌کردند. در آبادی‌ها و شهرها پیام بهار، امید و شادی را نوید می‌دادند و در قبال آن عیدانه‌هایی دریافت می‌کردند و آن‌ها را بین مستمندان تقسیم می‌کردند.

وی خاطرنشان کرد: حدود ۱۰۰ عروسک که جزو مجموعه موزه سیار سفیران فرهنگ صلح هستند و ثبت میراث ناملموس وزارت میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی شدند، در قالب عروسک‌های نمایشی، نمایشگاهی و نمایش خلاق، در نقش پیک‌های نوروزی حضور پیدا کردند.

بنیانگذار نخستین موزه بین‌المللی سیار سفیران فرهنگ صلح بیان کرد: گروه ما پس از اجرای برنامه‌ها در پارک‌ها و محله‌های مختلف به دعوت یونسکو و اکو ایران از طریق مسیر جاده یزد به تهران بازگشت و در پایتخت در کتابخانه‌ ملی، پارک هنر برنامه اجرا کردند. آن‌جا گروه‌های متعددی بود که به این برنامه و جشنواره دعوت شده بودند. سپس از آنجا به همدان رفتیم و در میادین مختلف از جمله میدان بوعلی برنامه اجرا کردیم.تمامی سنت‌ها را معرفی، گروه‌های مختلف موسیقی،نمایش و برنامه‌های مبارک قدیم را اجرا کردیم.

وی ادامه داد: بعد از آن به کرمانشاه رفتیم. برنامه‌ای در طاق بستان انجام دادیم و در این مسیر به مکان‌های تاریخی رفتیم. عمو نوروز در تمامی ایستگاه‌ها و شهرها که یکی از عروسک‌های ما بود در تمامی مسیری که حرکت می‌کردیم در کنار ورودی هر شهر پیامی می‌گذاشت و به کودکان، مسافرین و افرادی که آنجا بودند تخم‌ مرغ‌های رنگی هدیه می‌کرد و عروسک‌هایی که در قالب همان شخصیت حاجی فیروز بود همراه با شیرینی، نقل و نبات به کودکان اهدا می‌شد.

نیک ذات اضافه کرد: آخرین مقصد ما سنندج بود و در سالن ۶۰۰۰ نفره آن شهر به اجرای برنامه پرداختیم. سپس مجددا به شهرهای دیگری از جمله تهران، سمنان بازگشتیم و در شهر شاهرود در یکی از بوم‌گردی‌ها اجرای برنامه داشتیم و در آخر به نیشابور و مشهد بازگشتیم. این سفر بیست روزه با موزه سیار که با ماشین موزه سیار انجام شد شادی، امید و صلح را به هموطنان عزیز تقدیم کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: نوروز موزه سیار سفیران فرهنگ صلح استانی فرهنگی و هنری سفیران فرهنگ صلح موزه سیار فرهنگ کهن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۶۷۶۰۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش مطهری به ماجرای دختـر دف‌زن | خانم‌های مجلس به لاک غلیظش معترض بودنـد!

علی مطهری در یادداشتی در کانال تلگرامی خود نوشت؛

در برنامه بزرگداشت سالگرد شهادت آیت‌الله مطهری در خانه موزه آن شهید، مدیریت این خانه‌موزه برای خواندن شعری از حافظ که مورد توجه استاد شهید بوده یک برنامه دف و نی‌زنی تدارک دیده بود که دف‌زن یک خانم و نی‌زن یک آقا بود. وقتی این دو در جای خود قرار گرفتند چند تن از خانم ها نسبت به لاک غلیظ ناخن های کاشته آن خانم اعتراض داشتند. مدیر خانه‌موزه بدون آن که با من مشورت کند، آقایی را که همکار و استاد خانم دف‌زن بود، جایگزین وی کرد و طبعاً خوشایند آن خانم نبود.

سپس آن خانم های معترض از او دلجویی و عذرخواهی کردند. من هم در پایان برنامه از وی عذرخواهی کردم و رفع کدورت شد و با لبخند و مزاح خداحافظی کردیم و احساس من این بود که دیگر دلگیر نیست.

معلوم نیست افرادی که از واقعیت ماجرا خبر ندارند چرا قضاوت های نادرست می‌کنند و به این بهانه به اسلام و انقلاب و روحانیت می‌تازند. قرآن می‌فرماید: «لاتقف ما لیس لک به علم» درباره چیزی که به آن علم نداری قضاوت نکن.

دیگر خبرها

  • برگزاری جشنواره ایران دانا برای ترویج فرهنگ مالکیت فکری و اقتصاد دانش‌بنیان
  • ترویج سیره عملی امام رضا (ع) با برنامه های دهه کرامت
  • قرایی مقدم، جامعه شناس: فرهنگ و ارزش‌های فرهنگی به طور غیرمستقیم ترویج پیدا می‌کند/ نمی‌توانید فرهنگ را با زور و از بالا به پایین تحمیل کنید
  • فعالیت‌های کانون پرورش فکری همدان، در راستای ترویج فرهنگ حجاب
  • هوش مصنوعی کتی پری و ریانا را بدون دعوت به موزه متروپولیتن نیویورک برد
  • واکنش علی مطهری به نوازنده دف زن در مراسم سالگرد پدر
  • واکنش مطهری به ماجرای دختـر دف‌زن | خانم‌های مجلس به لاک غلیظش معترض بودنـد!
  • ترویج فرهنگ دینی و اسلامی بهترین خدمت به جامعه است
  • تعامل دستگاه‌ها لازمه تبیین و ترویج فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر است
  • ۶۰ عنوان برنامه دهه کرامت در اردبیل برگزار می‌شود